Natuurlijke betonlook afwerking: transparante matte coating


Een natuurlijke betonlook vloer zoals een gevlinderde betonvloer, gepolijste betonvloer, gevlinderde cementdekvloer en gepleisterde cementdekvloer zijn van nature niet vloeistofdicht. Indien er gedacht wordt voor een natuurlijke betonlook vloer in een woonhuis of winkelruimte is vloeistofdichtheid veelal wel een vereiste ten behoeve onderhoud en om bevuiling tegen te gaan. Door de natuurlijke vloer te voorzien van een coating wordt deze vloeistofdicht gemaakt en resistenter tegen bevuiling zodat de vloer eenvoudig schoongehouden en gemaakt kan worden.


Unieke transparante coating voor minerale ondergronden


Berkers Totaal Vloeren is van oudsher gespecialiseerd in de realisatie van natuurlijke betonlook vloeren en door de sterke vraag in de markt is er op ons verzoek een speciale transparante coating doorontwikkeld voor minerale ondergronden welke zeer mat oogt waardoor het nauwelijks zichtbaar is dat de natuurlijke vloer is afgewerkt met een coating (d.w.z. nauwelijks zichtbare laklaag). Helaas is het niet mogelijk om deze unieke afwerking zichtbaar te maken op foto's dus laat u verrassen in onze showroom.

Indien gewenst is het natuurlijk ook mogelijk om de natuurlijke vloer met een zijdeglans transparante coating af te werken, maar in dit geval is de "laklaag" uiteraard wel veel beter zichtbaar.


Transparante matte coating gevlinderde betonvloer of gepleisterde cementdekvloer


Gevlinderde betonvloer
Gevlinderde betonvloer
Gevlinderde betonvloer, licht opgepolijst
Gevlinderde betonvloer, licht opgepolijst

Alhoewel Berkers Totaal Vloeren vanwege o.a. beperkte capaciteit in 2013 heeft besloten om geen gevlinderde of gepolijste betonvloeren meer te realiseren, voorzien wij jaarlijks nog veel betonvloeren van onze unieke transparante matte coating. Dit komt doordat betonbewerkingsbedrijven veelal niet de specifieke kunststofkennis in huis hebben om de afwerking te verzorgen en indien men dit uitbesteed de coating vaak een te hoge glansgraad heeft waardoor de betonvloer minder natuurlijke uitstraling krijgt.


Indien u een gevlinderde of gepolijste betonvloer laat realiseren welke afgewerkt wordt met een transparante matte coating dient u er rekening mee te houden dat deze niet afgewerkt wordt met curing compound want dit kan namelijk de hechting nadelig beïnvloeden. In plaats hiervan kunt u kiezen om de betonvloer af te dekken met PE-folie waardoor te snelle uitdroging van de betonvloer ook wordt voorkomen.

In de regio Eindhoven realiseert Berkers Totaal Vloeren nog steeds de unieke gepleisterde cementdekvloeren welke afgewerkt worden met transparante matte coating.

Transparante matte coating gevlinderde cementdekvloer


Een (standaard) gevlinderde cementdekvloer is in principe niet bedoeld als eindafwerking en heeft dan ook in tegenstelling tot de gevlinderde betonvloer dan ook open poriën. Het is dan ook niet een voor de hand liggende keuze om een gevlinderde cementdekvloer als eindafwerking te kiezen door de ruwheid en robuustheid van de cementdekvloer, echter budget redenen of juíst de robuuste uitstraling kunnen soms redenen zijn om juist wel voor deze afwerking te kiezen.Na de droging van de gevlinderde cementdekvloer (restvochtgehalte mag niet meer dan 2,5% conform CM-meting) kan de vloer voorzien worden van een transparante matte coating. Door de open poriën van de gevlinderde cementdekvloer ligt het verbruik van het materiaal hoger als bij een gevlinderde betonvloer. De kleur van de gevlinderde cementdekvloer wordt in de regel ook iets donkerder na het aanbrengen van de coating door de verzadiging van het materiaal in de cementdekvloer.


Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Facebook   Instagram   Pinterest