Betonlook gietvloer


De meest bekende betonlook vloer is waarschijnlijk wel de betonlook gietvloer. De betonlook gietvloer is een design gietvloer gemaakt van kunststof met een naadloos karakter en bij toepassing van kleurnuances wordt er een uniek oppervlakte structuur verkregen. De betonlook gietvloer kent veel voordelen waardoor de gietvloer na de introductie in de industriële sector enorm populair is geworden bij toepassing in woonhuizen, kantoren en winkels.


Betonlook Gietvloeren in verschillende uitvoeringen


Een gietvloer is een naadloze kunststof gietvloer waar bij de betonlook uitvoering veelal wordt gewerkt met één egale grijsachtige kleur of twee kleurcombinaties. De vloerenlegger bepaalt samen met u, bij aanvang van de realisatie van de betonlook gietvloer, de uitstraling van de betonlook welke in rustige als drukke betonlook gemaakt kan worden.
Kortom, elke betonlook gietvloer is dus een unieke vloerafwerking en een verrijking van uw totale interieur!


Betonlook gietvloer
Betonlook gietvloer


Kunststof gietvloeren kunnen bestaan uit verschillende soorten materialen zoals polythraan (PU gietvloeren) en Epoxy (EP gietvloeren). In de industrie worden veelal epoxy gietvloeren toegepast vanwege o.a. de chemische resistentie en in woonhuizen de PU gietvloeren vanwege o.a. het licht elastische aspect van de vloer.

Berkers Totaal Vloeren gaat voor toepassing van betonlook gietvloeren in woonhuizen in de basis altijd uit van de PU gietvloeren welke kleurecht zijn met UV blokker. Dit zijn op esthetisch vlak het hoger segment gietvloeren. Meer informatie over verschillende soorten gietvloeren en kwaliteitsverschillen kunt u terug vinden op onze website www.Totaal-Gietvloer.NET.


Opbouw en ondergrond betonlook gietvloer


Een betonlook gietvloer is een kunststof vloer die vloeibaar gegoten wordt met een standaard systeemdikte van 2-3 mm. De gietvloer kan op vrijwel elke vormvaste, stabiele, droge en schone ondergrond worden aangebracht maar ook toepassing van vloerverwarming of vloerkoeling is geen enkel probleem.

De gietvloer is dus de ideale vloer indien men bijvoorbeeld niet de bestaande tegelvloer er uit wil breken met alle bijbehorende risico's en kosten, en door de minimale opbouwhoogte bijna altijd toepasbaar op een bestaande vloer.


Gietvloer badkamer
Gietvloer


De gietvloer bestaat in de basis uit verschillende lagen namelijk de basis voorbehandeling van de ondergrond door middel van een primer en schraplaag om maximale hechting te creëren met de ondergrond, de tussenlagen voor demping, geluidsisolatie en stevigheid en tot slot de topcoat voor optimale bescherming. Uiteraard moet eerst de ondergrond beoordeelt worden op o.a. vormvastheid, vochtpercentage, vlakheid, oppervlaktestructuur, bevuiling en geschiktheid van hechting. Afhankelijk van de ondergrond zullen hier dus nog voorbewerkingen uitgevoerd moeten worden.De ondergrond is enorm belangrijk en levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en uitstraling van de uiteindelijke betonlook gietvloer. Een betonlook gietvloer kan o.a. aangebracht worden op anhydriet gietvloeren, cementdekvloeren, tegelvloeren, betonvloeren en in sommige gevallen ook op houten vloeren.

Advies en prijs gietvloer

Via onze website kunt u eenvoudig en snel advies en prijs voor uw betonlook gietvloer opvragen.

Afspraak showroom

Benieuwd naar onze betonlook gietvloeren of andere betonlook vloerafwerkingen zoals het Venitiaans woonbeton of Concrete Design Woonbeton? Maak een telefonisch een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ervaar de verschillende betonlook vloeren en laat u adviseren over de mogelijkheden.


Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Facebook   Instagram   Pinterest