Betonlook: gepleisterde cementdekvloer


Nadat de gepleisterde cementdekvloer is gerealiseerd moet deze drogen voordat er een vloeistofdichte of vloeistofwerende afwerking kan worden aangebracht. De droogtijd is afhankelijk van de de dikte van de cementdekvloer. De indicatieve droogtijd van een cementdekvloer is circa 1 week per cm laagdikte d.w.z. een cementdekvloer van 70 mm dik heeft een droogtijd van circa 7 weken. In deze drogingsperiode mag de gepleisterde betonlook cementdekvloer niet worden bevuild. Alle bevuiling welke in de vloer trekt wanneer de vloer nog niet is behandeld is niet of nauwelijks te verwijderen uit de vloer. De gepleisterde cementdekvloer is prijstechnisch interessant echter dient u rekening te houden met goede voorbereidingen ter voorkoming van bevuiling.

Transparante matte coating


De gepleisterde cementdekvloer kan afgewerkt worden met een transparante matte coating waardoor de woonbeton vloer bestand is tegen bevuiling. De vloer kan overigens ook transparant met een zijdeglans coating worden afgelakt, echter is dit niet een gebruikelijke keuze doordat met de matte coating de natuurlijkheid van de robuuste betonlook vloer wordt benadrukt.


Betonlook: gepleisterde cementdekvloer speciale uitvoering met wittekind cement
Betonlook: gepleisterde cementdekvloer speciale uitvoering met wittekind cement

Impregnatie


Gepleisterde cementdekvloeren kunnen naast de afwerking van een transparante matte coating ook geïmpregneert worden. Dit is een vloeistofwerende afwerking d.w.z. dat vocht en bevuiling sneller in de vloer trekt.

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Facebook   Instagram   Pinterest