Betonlook: natuurlijke gepleisterde cementdekvloer


Een alternatief voor een robuuste vorm van betonlook is de gepleisterde cementdekvloer. De gepleisterde cementdekvloer is alleen te maken indien er een nieuwe cementdekvloer (i.v.m. de dikte van de vloer) gemaakt moet worden waarbij de pleisterlaag nat-op-nat wordt aangebracht. Eerst wordt er op traditionele wijze de cementdekvloer gelegd en gevlinderd. Een gevlinderde cementdekvloer heeft open poriën en door direct nat-op-nat een pleisterlaag met toevoeging aan te brengen worden de open poriën vrijwel geheel dicht gesmeerd met slagen in het werk.Een gepleisterde cementdekvloer heeft oneffenheden, structuur verschillen in het werk en brokkelt bij onvoldoende aansluiting of bij randstroken af waardoor er geen strakke wandafwerking mogelijk is. Doordat een gepleisterde cementdekvloer gemaakt is van natuurlijke materialen dient u rekening te houden met scheurwerking in de vloer, hetgeen uiteraard van het robuuste karakter van deze stoer vloer benadrukt. Preventieve maatregelen voor scheurwerking in de gepleisterde cementdekvloer is het opnemen van wapeningsnetten in de cementdekvloer.


Een gevlinderde cementdekvloer blijft korrelig, echter indien de cementdekvloer is gepleisterd is de cementdekvloer gladder, vrijwel stofvrij met slagen in het werk. Een natuurlijke betonlook vloer zoals de gepleisterde cementdekvloer is zonder verdere bewerking NIET vuil resistent of vloeistofdicht.


Vloeropbouw cementdekvloer


Bij een cementdekvloer dient in de voorbereiding aandacht worden geschonken aan de opbouw d.w.z. de beschikbare hoogte moet bekend zijn evenals wensen als thermische of akoestische isolatie en vloerverwarming. Bij een zwevende cementdekvloer met drukvaste isolatie dient u rekening te houden met een opbouwhoogte van 70 mm. Indien de cementdekvloer direct op de constructievloer wordt aangebracht dient er bij toepassing van vloerverwarming rekening gehouden worden met een minimale dekking van 30 mm bóven de vloerverwarmingslangen d.w.z. een gemiddelde opbouwhoogte van 50-60 mm dik. Voor een gepleisterde cementdekvloer als eindafwerking adviseren wij u wapeningsnetten op te nemen boven de vloerverwarmingsslangen als preventieve maatregel tegen scheurwerking.


Advies en prijs gepleisterde cementdekvloer


Via onze website kunt u eenvoudig en snel advies en prijs voor uw gepleisterde betonlook vloer opvragen. Voor een prijsopgave hebben wij wel gegevens nodig over de vloeropbouw zoals beschikbare hoogte voor de cementdekvloer, wens van toepassing van vloerverwarming en/of isolatie. In de prijsopgave is de meerprijs van het pleisteren opgenomen ten aanzien van een traditionele gevlinderde cementdekvloer. Het is ook nog mogelijk om als optie de toplaag antraciet/zwart te laten realiseren. Via onze website kunt u eenvoudig en snel advies en prijs voor uw betonlook gepleisterde cementdekvloer opvragen.Betonlook: gepleisterde cementdekvloer met antraciet toplaag kleuring

Afspraak showroom


In onze showroom hebben wij een monster staan van een gepleisterde cementdekvloer afgewerkt met een transparante coating en een monster van een gevlinderde cementdekvloer voorzien van een transparante coating (is een ruwe vloer).

Maak een telefonisch een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ervaar de verschillende betonlook vloeren en laat u adviseren over de mogelijkheden. U kunt contact opnemen met Willeke Berkers bereikbaar op 0499-476199.


Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Facebook   Instagram   Pinterest